Τελευταιες αναρτησεις

>

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Αναγνώριση προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου τομέα πλην των εκπαιδευτικών(!)


Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα του τακτικού Αιρετού μέλος του ΚΥΣΔΕ με τη ΔΑΚΕ καθηγητών κ. Πεππέ Δημήτρη 

Σχετικά με το Προεδρικό Διάταγμα για αναγνώριση προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου τομέα.


Η βαθμολογική εξέλιξη που προβλέπεται από αυτό δεν μπορεί να εφαρμοσθεί για τους εκπαιδευτικούς των οποίων το βαθμολόγιο ανατρέχει στον Ν.1566 (βαθμοί Α, Β και Γ) και όχι στον Ν. 3528/2007 Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου οφείλει να παρέμβει νομοθετικά άμεσα προκειμένου να αρθεί η άδικη εξαίρεση των εκπαιδευτικών από τις ευεργετικές ρυθμίσεις του Π.Δ.

  Είναι απορίας άξιο γιατί να μη συμπεριλαμβάνονται και οι Εκπαιδευτικοί στη ρύθμιση που προβλέπει το Π.Δ. 69/23-7-2026. Είναι οι Εκπαιδευτικοί Λειτουργοί υποδεέστεροι των άλλων Δημοσίων Υπαλλήλων; Ελπίζουμε  να είναι παράλειψη και να διορθωθεί άμεσα η αδικία. Αν παραμείνει η εξαίρεση των εκπαιδευτικών από την αναγνώριση της προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου τομέα, αυτό θα είναι κατάφωρη παραβίαση των συνταγματικών δικαιωμάτων των Εκπαιδευτικών, θα καταλύει κάθε έννοια ισονομίας για τους δημοσίους υπαλλήλους. 
    Θεωρούνται οι εκπαιδευτικοί δημόσιοι υπάλληλοι 2ης κατηγορίας; Μια άμεση και έγκαιρη παρέμβαση από το υπουργείο παιδείας είναι απαραίτητη καθώς θα υπηρετήσει τη δίκαιη αντιμετώπιση των Εκπαιδευτικών ως Δημοσίων Υπαλλήλων.

Δ .Καραγιάννης